lördag 30 oktober 2010

Sally på kalas

Här visas en beställning på löpare av Sallymönstret på blått linnetyg. Nu ska Sally in i presentförpackning och vidare på kalas:-) Själv ska jag plugga, men denna helg i hemmiljö. Känns riktigt bra.

torsdag 28 oktober 2010

Minnas blogg

Titta in på Minna Lamminpääs nya blogg genom att klicka på: "Minnas Rosengång"
Minna väver underbara mattor i fantastiska färger. Hon är en mästare på att ta tillvara kläder och trasor för att skapa dessa vackra mattor. Och känner jag Minna rätt kommer det mer än mattor på bloggen framöver för hon kan mycket annat också:-)
Goda vänner är gott att ha. Lycka till Minna!

måndag 25 oktober 2010

Fint besök

Titta här! Vem är det som beskådar mitt kottmönster (jo, kottarna syns lite grann ner i hörnet:-) om inte självaste presidenten. För några år sedan deltog jag i Bomarsundsmarknaden och fick då så här fint besök. Det är svärfars honung som syns bredvid kottarna. Etiketten "Vardagsliv" är nog lite missvisande, men hittade ingen bättre. Välkommen åter Tarja Halonen!

torsdag 21 oktober 2010

Det är mycket nu

Jag har fullt program resten av veckan med studier på löpande band. Så jag önskar Er alla bloggvänner en trevlig helg så ses vi igen nästa vecka! Var rädda om er och kör försiktigt i halkan! Nu återgår jag till krispsykologin ett tag:-)

tisdag 19 oktober 2010

The lady in red


Här är hon igen - Sally i sitt nya röda linnetyg. Som ni ser på undre fotot så är fodret svart med röd dragkejda, läderrem och röd träpärla. Visst klär hon i rött:-)

lördag 16 oktober 2010

Bling Bling


Sally har fullt upp och byter färg hela tiden. Just nu klär hon sej i murrigt vackert grönt. Men hon är trots allt en dam och vill ha lite bling bling också:-) Så alla Sally-väskor förses med matchande pärla i innerfickans dragkedja. Nu har Sally önskat sej en något rött. Det ska du få Sally!

torsdag 14 oktober 2010

Babushka

Visst får väl också stora flickor leka med dockor:-) Eller åtminstone beundra dem. Här är mina ryska babushkor som stolt visar upp sej. De är inhandlade på en av mina många resor till St Petersburg. Somliga dagar längtar jag mer än annars till Ryssland och mina ryska vänner. Idag är en sådan dag.

tisdag 12 oktober 2010

Paneler i motljus


Trots att jag älskar att fotografera kan jag inte påstå att jag är särskilt bra på det. Här är ett försök att visa upphängda panelgardiner. Ett beställningsjobb med gammelrosa tryck på vitt linnetyg. Vilsamma färger som omväxling till alla starka höstfärger.

söndag 10 oktober 2010

I löööv it




Idag har jag tagit mej tid att vara ute och njuta av den vackra hösten. Vilka färgspel naturen ger oss just nu! Kameran fick förstås hänga med medan jag rustade i trädgården.
I just löööv it! And I löööv my camera too:-)


fredag 8 oktober 2010

Vacker och mallig:-)

Så fina Sofina är malligare än vanligt... Ålands Djurskyddsförening ger varje år ut en kalender och i nästa års kalender skall Sofina posera. Hon går runt i byn med hög svansföring och berättar åt alla hon möter. Vid ett års ålder blir hon således fotomodell:-) Hon hoppas att många köper kalendern och på det sättet ger ett bidrag till djur som har det svårt. Och så vill hon förstås att ni tittar extra noga på henne:-)

onsdag 6 oktober 2010

Grön, grönare, grönast

Limegrönt verkar vara populärt nu. Här är en beställningsväska med det nya namnlösa mönstret. Det är väskor på löpande band:-)

måndag 4 oktober 2010

Nytt på gång

Man får mycket gjort när man inte gör det man egentligen borde göra... Jag borde tillbringa varje ledig stund vid böckerna och datorn, men gång på gång hittar jag mej själv med fingrarna i färgburken:-) Det är liksom lite roligare att blanda färger, göra mönster och prova nytt. Här visar jag ett nytt, ännu namnlöst, mönster som troligtvis sys till väskor. Eller löpare, eller kuddar, eller...

lördag 2 oktober 2010

Rött är sött:-)


Väskor kan man aldrig få för många av. Här är mitt kottmönster på en shoppingväska i kraftigt rött bomullstyg. Fotot togs i juli månad när buskarna var vackert gröna. Idag har bladen nästan samma röda färg som väskan. För visst är det sött med rött:-)