söndag 28 november 2010

Polar Expedition


Har ni någon drömresa? Tänkte väl det:-) Min går till Svalbard i hopp om få se isbjörnar i sin naturliga miljö. Hur naturlig den nu är när isarna smälter och björnarna svälter. En resa till Svalbard är inte billig. Så ni förstår min glädje nu när isbjörnarna flyttat söderut, hem till mej, där kylan tydligen kommit för att stanna. Jag måste skynda mej ut och se till att dom trivs:-) Lycklig, lycklig!

onsdag 24 november 2010

Limegrön necessär

Med snön vinande runt knuten passar det att visa lite somrigt limegrönt. Här är en beställningsnecessär i linnetyg. Fodret har samma färg. Necessärer i olika färger och mönster finns till försäljning på Fäktargubben, Storagatan 14.

lördag 20 november 2010

Rosa i vintervädret


I det kalla vintervädret har jag tryckt en beställning. Här är Sally igen, denna gång på rosa linnetyg. Panelerna skall förstås hänga vid fönstret och inte i dörröppningen:-) Kommer säkert att bli fint i ett tonårsrum.

tisdag 16 november 2010

Mitt begagnade liv

När jag sitter här vid min begagnade dator slår det mej hur begagnat mitt liv är. Just utkliven ur den begagnade duschkabinen satte jag på mej mina begagnade kläder. Gick till köket och kokade tevatten på den begagnade spisen. Tog en begagnad bok ur den begagnade bokhyllan och satte mej i den begagnade soffan. När jag ser mej omkring ser jag den begagnade korgstolen, det begagnade TV-bordet och den begagnade byrån. Snart är det dags att släcka den begagnade lampan, dra för de begagnade gardinerna och lägga sej i den begagnade sängen.
Jag lovar er att man kan leva ett gott liv med nya kreativa tankar i denna begagnade och återvunna miljö. Våga ni också:-)

söndag 14 november 2010

Not what we have...

"Not what we have
but what we enjoy
constitutes our abundance"
"Det är inte vad vi äger
utan vad vi finner glädje i
som utgör vår rikedom"

(John Petit-Senn)

torsdag 11 november 2010

Linns kanelbullar

Det är roligt med gäster vid tryckbordet. I juni skapade Linn, 10 år, detta fina mönster alldeles själv. Hon har också sytt kökshandduken. Roligt med kreativa små vänner:-) Visst blir man sugen på kanelbullar!

tisdag 9 november 2010

Blå Blom

Ute är det snöstorm. Alltför tidigt med sådant väder tycker jag. Lika bra att gå och lägga sej:-) Här är ett dynvar/örngott med mönstret "Blå Blom".

lördag 6 november 2010

Alla Helgons Dag

En stilla dag med många tankar.

fredag 5 november 2010

Hemma

Hemma. Några dagars hederlig förkylning i hemmets lugna vrå kan vara både frustrerande och vilsamt. Alla saker man borde göra får läggas åt sidan och man får inse att kroppen vinner över viljan. Det är bara att lägga sej igen och trivas med tillvaron. Om någon saknar ett rivjärn så befinner det sej i min hals och återfås utan beskrivning:-)

måndag 1 november 2010

Miss September

Här skådar ni "Miss September" i Ålands Djurskyddsförenings kalender för år 2011. Jag erkänner! Vi har tjuvstartat. Nog får man väl ha lite september i mörka november. För vi kommer nämligen att ha september hela nästa år också. Sofina har kalenderbilden uppsatt vid sin matplats och vi beundrar den dagligen. Så nu är det bara att börja räkna; 57:e september, 124:e september, 286:e september, 341:a september...