lördag 29 januari 2011

Jag ska bara...

Det var meningen att jag skulle studera idag, hela dagen. Jag skulle bara lägga in en pärm i skåpet och då råkade jag få syn på virknålen som legat i vila väldigt länge. Funderade om jag inte möjligen hade nåt garn liggande. Och det hade jag. Flera lådor. Så nu har två timmar försvunnit bland de citrusfärgade rutorna. Vad det ska bli? Ingen aning. Försökte mej på en blomma också, men den liknar mer en bläckfisk. Roligt är det och några studier lär det inte bli idag. Så jag säger som mina små vänner i klass två: Jag skulle bara...

torsdag 27 januari 2011

Himlaskönhet




Det är inte illa att ha den här utsikten en vanlig vardagkväll. Kissen Sofina måste också sätta sej och njuta av färgprakten. Undrar vad hon tänker där hon sitter i snön och spanar mot himlens alla färger. It´s a beautiful day:-)


tisdag 25 januari 2011

Linns förkläde

Passar på att visa Linns, 11 år, egna mönster "kanelbullar" som har sytts till ett förkläde. Vid årets pepparkaksbakning invigde hon det. Själv försöker jag så sakteliga återhämta mej från influensan.

lördag 22 januari 2011

Rostigt


Dessa foton är tagna i Seppo Sarkkinens och Titte Törnroth-Sarkkinens underbara trädgård i Lemland. Om ni inte redan varit där rekommenderar jag varmt ett besök där nästa sommar. Information och fler foton hittar ni på deras hemsida http://www.norrgarden.ax och förstås en hel del inspiration. Många tips fick åtminstone jag. Tycker det är vackert med den rostiga ramen upphängd på en vägg. Får erkänna att jag var till trädgården t o m två gånger i somras. Själv är jag också rätt rostig just nu mitt i feberyran.

tisdag 18 januari 2011

Jag vill inte...

...bli förkyld! Känner hur influensan försöker sätta klorna i mej, så nu är det dags att dricka upp alla vitaminer som jag saftat. I dagens tidning fanns olika huskurer, så som varm öl, whisky, ingefära och vitlök. Ingefäran låter godast. Saft varvat med te, honung och ingefära får det blir. Framför saftflaskorna hänger en kökshandduk i vitt tunt linnetyg. Trycket har gjorts i olika färgställningar.

söndag 16 januari 2011

Må solen lysa på er

Åland bjuder på ett gråmulet väder med snöstorm idag. Alltså kan vi behöva lite solsken. Här har vännen Linn, 11 år, gjort sej en pennpenal med strålande solsken, guldglitter och gula pärlor på rad. Det kan behövas i vintervädret. Nu ska jag safta en del av sommarens svarta vinbär så vi har lite vitaminer på flaska. Passande sysselsättning när man inte har lust att gå ut. Må solen lysa på er:-)

fredag 14 januari 2011

Kanske

Kanske detta blir en fortsättning på "Sally". Eller så blir det något helt annat. Några små skisser här och några små skisser där och plötsligt har man början till något nytt. Skulle vilja få till ett mönster som fortsätter och fortsätter utan att någon kan hitta början och slutet...

onsdag 12 januari 2011

Kottar och barr



Eftersom det är dags att kasta ut den barrande julgranen så passar jag på att visa brickor med kottar och barr som mönster. Brickan har jag gjort i olika färger och former. Mönstret finns även på väskor, löpare, handdukar, necessärer och kuddar. Och mer kanske det blir så fort tiden räcker till. Nu hoppas jag Knut kommer hit och sopar bort alla barr:-)

måndag 10 januari 2011

Vinterfuchsia

Rosa/rött fuchsiatryck på vit botten. Visst passar det även på vintern. Här, i ett hem i Reso, hänger ett beställningsjobb på gardiner. På golvet står den matchande runda brickan. Fotot är taget av vännen Minna.

fredag 7 januari 2011

En känsla...

... av trötthet. Snön vräker ner och jag skuffar och skuffar den blytunga snön. Går in och pustar en stund och konstaterar att det snöar igen. Bara att gå ut igen och skuffa lite till. Stadsfrassen Elvis kan konsten av att slappna av. På julafton, bland 17 stojiga människor, blev han så här trött, fast han har andra som skuffar åt honom:-)

torsdag 6 januari 2011

С Рождеством!


Nu är det jul igen! I dagarna firar mina ryska vänner julen. Här är bilder från förra året när söta Kristina och Maja nervöst väntar på jultomten. Och visst kom han! På det övre fotot får min kära vän Olga sin julklapp. Så ni som inte tröttnat på julen kan gott fortsätta firandet lite till.

tisdag 4 januari 2011

Lönnskisser

Är på gång med nya mönster. Här visar jag några mönsterförslag skissade av lönnens vackra frökapsel. Försöker tänka månsidigt för att det skall funka på både paneler, brickor och annat. Är inte alls färdig, men så här ser början ut. Å andra sidan brukar jag sällan göra så som jag tänkt från början. När jag väl står vid tryckarbordet kommer idéer till alla möjliga, och ibland omöjliga, ändringar. Vilket betyder att resultaten kan bli väldigt olika. En styrka eller svaghet månne? Åtminstone blir det inte långtråkigt.

måndag 3 januari 2011

En funderare

Efter att de senaste dagarna ha lyckats klara av flera deadlines inom studierna, så förtjänar jag lite vila från dessa. Nu tänker jag ägna mej åt annat hela veckan. Jag börjar med att ta fram brickan "Fuchsia", här i rosa och lila, och duka fram lite fika. Sen ska jag ta mej en funderare. Känner för att skissa idag. Så får det bli:-)

lördag 1 januari 2011

1.1.11

Ja så har julen passerat och ett nytt år har börjat med siffrorna 1.1.11. Har tillbringat kvällarna med att studera delar av Finska Rikets Lag. Det digra arbetet kräver pauser av mindre seriöst slag. Bläddrandes i en veckotidning hittar jag Vågens horoskop där det står:

"Det är dags att ta makten över ditt eget liv. Definiera dina mål, planera dina uppgifter i detalj och lär dig att använda tiden bättre. Ta lite ledigt under julhelgen och fundera på hur du vill göra positiva förändringar inför nästa år. Stå i din egen kraft."

Det där med julledighet gick inte så bra, men resten låter verkligen som det är riktat till mej! Nu gör jag ett seriöst försök att "ta makten över mitt eget liv och stå i min egen kraft". Önska mej lycka till:-)