söndag 27 februari 2011

Ord för snö


Det sägs att samerna har 100 ord för snö. Efter att jag igår skottat packad mild snö i flera timmar kan jag berätta att jag hade lika många ord för snö. Men dom passar sej inte i tryck... Så jag har inte haft tid att blogga. Jag har istället blockat - snö. Hade man haft orken skulle det säkert ha gått att bygga sej en igloo av de tunga snöblocken.
Behövde en rejäl mängd kaffe efter snöarbetet. Dukade fram Springsteen-muggen som jag köpte på en konsert i Helsingfors på brickan "Kottar". Här visar jag brickan i rött/grått både i oval och rektangulär form. Det pyttelilla fatet har jag köpt i Singapore. Antar att dom har betydligt mindre snö där. Man borde åka nånstans och sätta sej under en palm och tina upp:-)


onsdag 23 februari 2011

Sol och vänner:)

Så skönt med en ledig vecka då jag hinner träffa både vänner och sol. Hemma hos Minna finns denna härligt soliga duk som hon förstås gjort själv. Jag gillar den skarpt! Tack för en trevlig stund Minna:) Nu ska jag ut och möta solen!

tisdag 22 februari 2011

Ett lider är bra att ha




Plötsligt såg jag målfärgsfläcken på liderväggen med andra ögon. En panter?
Veden hör vardagen till. Bära, elda, bära, elda... Tur man har mycket att ta av. Eller tur och tur, det var nog en hel del arbeta också.
I taget hänger dom hemmagjorda vättarna klädda med tyg som blekts av saltvatten och sol. Nu är det slutsimmat i skärgården.
Idag skall jag försöka mej på en stadstur (om bilen startar). Tänkte besöka goda vännen och väverskan Minna samt göra ett besök på Ålands Museum. På muséet invigs en utställning om Parkgatan och dess hus. Jag bodde mina första 12 år just på Parkgatan så det ska bli intressant, och troligtvis lite nostalgiskt eftersom barndomshuset nu är rivet, att uppleva svunna tider.


lördag 19 februari 2011

Vinterfåglar


Kallt, iskallt och svinkallt har det varit den senaste veckan. Så kallt att benen var det enda som funkade någorlunda då bilen valde att vinterstrejka. Nåja, det finns dom som har det värre just nu. Fåglarna till exempel. Dagligen hinkar jag ut fågelmat till alla hungriga fågelvänner. Tur att det blir sportlov nästa vecka så jag kan vara hemma och elda i kojan och mata rådjur och fåglar. Det är roligt med stamgäster, men både djuren och jag önskar oss en aning varmare väder tack.
Här är ett fågeltryck på paneler i rött linnetyg. Har också tryckts på kuddar, som jag visat tidigare.


måndag 14 februari 2011

Heart of stone

To all my friends,
near or far away,
have a lovely Valentines Day!

lördag 12 februari 2011

Åland - Arktis




Varje gång jag köper en bok (det händer inte så ofta) blir det en om isbjörnar. Senaste tillskottet heter "Värld av is - ett hotat Arktis" av Mireille De La Lez. Jag förstår inte hur jag kan vara så intresserad av Arktis och samtidigt avsky den åländska snöstormen och ishalkan. Delvis är det väl dom fantastiska naturfotona som illustrerar dessa böcker. Jag vill absolut till Svalbard och se detta med egna ögon. Snön har jag sett tillräckligt av hemma men isbjörnarna och fjällrävarna lyser med sin frånvaro. Visst är det underbara foton!
Samtliga foton tagna av "Årets naturfotograf 2009": Mireille De La Lez


torsdag 10 februari 2011

Längtan

En dag med snöyra ger en längtan till ljumma sommarkvällar med fika vid stockbordet. Här har jag serverat på en bricka med blå fuchsia. Får nog ge mej till tåls några månader till...

måndag 7 februari 2011

Skogströjan


Under min tid på Hantverksskolan provade jag på att sticka på maskin. Jag kan säga det direkt: vi blev aldrig vänner, stickmaskinen och jag. Det var inte helt lätt att komma fram till maskantal och mönster. Jag använde egenhändigt växtfärgat garn, så det blev inte särskilt färgglatt. Men om jag lägger mej i skogen och tar en tupplur så borde jag smälta in i miljön:-) Bara snön smälter först vill säga...

söndag 6 februari 2011

^^ Eva Cassidy - Fields Of Gold [;



"You can tell the sun
in his jealous sky
when we walked in fields of Gold"

fredag 4 februari 2011

Trevande försök

Börjar lite smått med att dekorera mössan. Risken finns att det börjar blomma lite här och där bara jag får hålla på ett tag till. Några trevande försök med virknålen, men skam den som ger sej:-) Trevlig helg till alla bloggläsare!!

onsdag 2 februari 2011

Sakta mak...

... blir mormorsrutorna fler. Fortfarande tycker jag det är rogivande att virka. Få se hur stor filten blir. Eller kanske blir det en kofta? Nu vill jag lära mej mer! Försöker få till en och annan blomma med varierande resultat:-) Kanske jag vågar visa dem snart. Kanske inte.

tisdag 1 februari 2011

Tulipana

Äntligen visar sej solen allt längre på eftermiddagarna. Om den dessutom lyser på en bukett tulpaner blir resultatet ännu vackrare. Man kan behöva lite ögonfröjd efter en lång dags arbete.
Har länge funderat på ett nytt tulpanmönster. Kanske det blir verklighet den här våren:-)