söndag 29 april 2012

From Russia with Love


Jag skulle ha varit där. I Ryssland. I april. Så blev det inte. Men tack vare vännen Ildikó fick jag en hälsning från mina ryska vänner:) På fotot ser ni en del av de mammor som vi lärt känna under våra resor i St Petersburg. De flesta av dem är uppväxta på barnhem eller under andra svåra förhållanden. Då de nu själva har blivit mammor behöver de stöd och hjälp i sin nya roll. Genom Hoppets Stjärna får mammorna och barnen faddrar som hjälper dem ekonomiskt. De träffas regelbundet och får hjälp av Lena (längst till vänster) och Natasha (ljusgrön jumper).

Kanske också du någon gång funderat över hur du kan hjälpa? Genom Hoppets Stjärna kan du genom att betala 24 euro per månad hjälpa ett barn eller en ung mamma. Om du är intresserad kan du kontakta mej på min mailadress. Mer om Hoppets Stjärnas verksamhet på www.starofhope.fi

Och SPASIBA kära Olga, Lena, Rita, Jana, Natasha, Tanja, Natalia, Polina och alla ni andra! Det känns gott att vara ihågkommen och saknad. Miss you much:))

lördag 21 april 2012

Det bor en ängel i mitt rum...

Som sänd från himlen kom den flygande, min afrikanska ängel. En ängel stickad i metalltråd och smyckad med pärlor. Min unika ängel. På det bifogade kortet stod: "En liten kaxig ängel till en annan kaxig ängel". Och tro mej, avsändaren är kaxigast av oss alla:)
På det karga Karoo i Sydafrika ligger byn Vondeling. Där bor 23 familjer utan elektricitet, rinnande vatten eller andra bekvämligheter. I denna miljö startade en "Ängelfabrik" där 14 kvinnor och 2 män försörjer hela byn med sitt hantverk.
Än en gång smyger sej Afrika in i mitt liv. Det är något mellan mej och Afrika. Framtiden får utvisa om jag någonsin kommer mej dit.
Du kan resa till änglafabriken via www.vondelingcraft.co.za

lördag 14 april 2012

April


Man väntar på värmen i april men det är mest regnigt och grått. Då kan man välja på att vara missnöjd med vädret eller att hitta på roliga saker inomhus. Man kan sura inne eller klä på sej ordentligt och ta en skön promenad. Man kan sucka och stöna eller vara glad. Man kan vara missnöjd eller tänka att det kunde varit betydligt värre. Man kan kort och gott välja. Det är inte alla förunnat.
Eller så kan man göra som Sofina. Lägga sej i en papperspåse och vänta på att pälsen växer ut och att solen skiner:)
Njut av dagen!

söndag 8 april 2012

Glad Påsk!

Man tager en trädstam och holkar ur den, och vips så har påskkycklingarna flyttat in:) De här små tipporna har gott om svängrum i sina nya hus med stabila stentak. Holkarna var nog tänkta för lite större fåglar, men först till kvarn... Så nu är det bara att vänta och se hur många ägg dom tänker lägga och sen beskåda när de nykläckta kycklingarna hoppar ur boet. Eller hur det nu blir:) Det är mannen som byggt de vackra trädhusen. Vi har gott om trädbostäder och hoppas att alla blir bebodda. Glad Påsk till er alla!