lördag 26 maj 2012

Grönt


Jag ligger efter. Idag, äntligen, har jag fått ner de sista grönsaksfröna i jorden. Tack och lov att jag satte ner vitlöken i höstas. Dom växer så det knakar men börjar se lite törstiga ut. Kattbestyren följer mej i spåren och "hjälper till" med sådden... Jag petar ner - och dom krafsar upp. Här sitter dom och vilar medan dom beskådar jordgubbsblom, smultronblom och doftar på oreganon:) I morgon blir det till att laga rabarbersaft. Mums.

lördag 19 maj 2012

Livet är gott

Solen värmer på bara armar. Traktorerna brummar nära och fjärran medan måsarna skriar. Det doftar lantliv och nyklippt gräs. Paprikaplantorna spretar vingligt i sina nya krukor. Allt till sällskap av fina Sofina på blommande ängar. Livet är gott!

fredag 18 maj 2012

This life...


"This life is yours.
Take the power to choose what you want to do and do it well.
Take the power to love what you want in life and love it honestly.
Take the power to walk in the forest and be a part of nature.
Take the power to control your own life.
No one else can do it for you.
Take the power to make your life happy."


Susan Polis Schutz
 
 

torsdag 17 maj 2012

NaturNäraVäg

Man måste välja sin väg. Trädet sträcker sej mot himlen. Grenar i olika storlekar spretar åt olika håll, men ändå utåt och vidare. Vart går din väg? Vart går min väg? Jag tror jag hittat en del av min väg. Eller åtminstone en skogsstig att vidare upptäcka. En NaturNäraVäg.

Eftersom hantverket ligger i vila tillbringar jag mer tid med kameran. Jag njuter av timmar i skogen där fågelkvitter och tystnad går hand i hand. Funderar om ordet design kanske gjort sitt på den här bloggen och naturen får en större plats. Borde jag skapa en NaturNära blogg eller ryms den här? Vad tycker ni?

lördag 12 maj 2012

Mossig

och ringrostig känner jag mej. Åtminstone på studiefronten. Försöker samla krafter för att slutföra distansstudierna och av 80 inlämningsuppgifter återstår nu sex. På sätt och vis kan man säga att ishockey är bra för mej... När TV-kanalerna erbjuder hockey eller hockey så blir valet lätt. Ingen TV tack. Tänkte då att jag skulle läsa lite och konstaterar att den enda olästa boken i huset handlar om autism. Så jag fattar vinken... Just nu sitter jag och lovar mej själv att jag aldrig mer ska studera. När jag, hoppeligen, blir godkänd av examensnämnden ska jag bara andas, andas, andas, andas...
Och fotografera:) Jag vill lära mej mer om fotokonsten och kanske kanske läser jag en och annan bok om detta. Men hellre vill jag praktisera. Så, Obscura, är ni redo för en vetgirig amatör?
Nu återstår att fira gullkatten Sofina som fyller 3 år idag. Buffén är uppdukad:) Hipp Hipp Hurra!

lördag 5 maj 2012

Jag gick mej ut en afton...

...med taxkompisen Nemo:) När latmasken slår till är det bra med en draghund. LåneNemo drar mej glatt runt i skog och mark. Visst hittade vi en bedårande fågelholk. Vore jag en fågel så flyttade jag på studs in i detta hus byggt på en alldeles egen liten ö i kärret. Nemo hade många förslag på vart han ville gå. Det skulle spåras hit och dit och snusas på allt och lite till. Med lite mutor var han villig att vila en stund och beundra utsikten. Det är liksom lite svårt att fotografera med en dragarkompis i ena handen och kameran i den andra. Vi traskar vidare in i skogen och återkommer med fler foton:)