söndag 26 augusti 2012

Halvvägs

Detta är beroendeframkallande! Började virka på skogsponchon i fredags och kunde inte sluta. Lördagens hällregn passerade medan jag fortsatte virka. Nu virkar jag med mitt sista garnnystan och måste förstås till garnbutiken i morgon. Detta är Roligt:)

fredag 24 augusti 2012

Nu ska här virkas

Virknålen har legat i träda länge. Men nu ska det bli ändring på det. Detta läsår kommer jag att undervisa åk 5 och 6 i textilslöjd så det är dags att fräscha upp virkkonsten. Har besökt nya garnbutiken i Godby och hittade en massa fina garner i härliga färger! Dagens projekt var att hitta passligt garn till en "skogsponcho". Så nu är helgen räddad med 7:ans virknål och mossgrönt garn - jag är redo!

lördag 18 augusti 2012

Har ni sett...

 ...herr kantarell:) Jag har blivit en riktig skogsmulle! Så ofta jag kan tar jag en sväng in i skogen för att plocka allt vad där finns. Kvällens plan var att komma hem med blåbär. Jag snubblade och föll - och hittade svamp, bytte väg för att inte skrämma en koltrast - och hittade svamp, gick en krokväg för att inte söndra ett spindelnät - och hittade svamp... Någon där uppe måste gilla mej ikväll:) Jag hittade blåbär också, många!
Ännu roligare är de kvällar då jag har skogssällskap av finaste Minna. Jag tycker det här fotot är så vackert. Lite sagolikt i kvällens motljus. Tack Minna för våra fina skogsstunder och för givande pratstunder på berget vid havet.

söndag 12 augusti 2012

Augusti

..
 En härligt blåsig dag i augusti besökte vi Bomarsund i all sin prakt. Eller besökte och besökte. Jag bor ju faktiskt i Bomarsund. Men dock inte mitt i ruinerna:) Jag älskar blåsten!
 Tänker på alla dem som aldrig har chansen att få njuta av havet och naturen. Alla storstadsbor som knappt ser ett träd. Undrar om man kunde vänja sej vid det... Inser hur bortskämd jag är.
Nya vänner fick vi också... Best Friends Fårever:)

lördag 11 augusti 2012

Kreativitet i kvällssol

Det är roligt att träffa likasinnade:) Här skapas det på berget i sällskap av en älskad systerdotter och den varma kvällssolen. På Emmaus har ett antal färgtuber inhandlats och sedan är det bara fantasin som sätter gränser. Detta var en av kreativitetsstationerna. På en annan station fanns favoritfärgen - på sprayburk. Vi hann med mycket roligt. Och vi är långt ifrån färdiga. Rolig fortsättning följer:)

lördag 4 augusti 2012

Skörden...


När dagarna ägnas åt att ta tillvara ett överflöd av goda vitaminrika bär finns också tid till eftertanke. Här står jag, dag efter dag, och saftar, syltar, fryser in blåbär, vinbär, krusbär, hallon... Det finns så mycket att ta tillvara i trädgården och skogen att tiden inte räcker till. Samtidigt sitter en kvinna i Tanzania och gräver efter rötter för att hennes barn ska få något att äta. Man önskar det vore jämnare fördelat här i världen. Men nu är det som det är, och då kan man ju fundera på hur man kan hjälpa de som har det sämre ställt. Därför tycker jag du ska ta en titt på www.afrika.ax! Där finns alternativ för varje plånbok. En get, ett barns skolgång, en säck majs, en symaskin eller helt enkelt ett bidrag från dej till en medmänniska. Själv har jag ett projekt på gång. Ett hemligt sådant:)

Fotot av kvinnan är taget av Gotte Stenroos och visas med hans tillåtelse.