torsdag 17 oktober 2013

Solen lyser även på liten stuga

Foto: Gotte Stenroos

Det är höstlov. Det sägs att det regnar, att det ska storma, att det ska snöa... Inte hos mig i alla fall. För här lyser solen upp hela mig och hjärtat gör kullerbyttor och glädjeskutt! "Min" familjs hus i Dongobesh byggs och se så fint det växer. En stolt mor står i det som skall bli ingången till Hennes hus. Hennes och barnens hus. Vi ler mot varandra, kvinnan och jag, över landmassorna som skiljer oss åt. Vi vet... att detta är början till något nytt, något bra, för oss båda.
(Mannen på bilden är anställd för att bygga och hör inte till familjen.)

lördag 12 oktober 2013

NaNo NaNo... Earth calling


Försöker fånga ett flöde i sällskap av guldhöstens prakt. Många projekt på gång är det... NaNoWriMo, National Novel Writing Month, äger rum i november. 50 000 ord skall skrivas denna månad. Jag hade ett tänk, ett tema. Nu har jag tre... Välja och välja bort är det som gäller på alla plan. Jag har valt... att ha en utställning med dikter och foton på Sunds bibliotek november-januari, "Skriv Liv"kvällar med Kent Danielsson, fortsättning på "Whildeanska Hösten" vilket betyder inlämning av dikter till tre antologier som utkommer 2014-2015 med deadline 1 december, några dikttävlingar är också på gång... Men mest av allt väntar jag på att "Sanct Olof 2013" utkommer så jag får se mina dikter och texten om medmänsklighet i tryck! Jag har valt mig en titel för detta ändamål, Skogspoet! Mer rätt kan det inte bli.
Medan jag väntar på flödet fortsätter jag beskåda de älskade lönnlöven som jag inte har hjärta att räfsa bort. Och så gläder jag mig över nyfunna vänner som kommit i min väg. Pusselbitar börjat bilda ett mönster. NaNo NaNo... Orden kallar.

torsdag 3 oktober 2013

Oktoberljus


Gyllene förtrollning i oktoberljus