torsdag 30 december 2010

Vi önskar ett Gott Nytt År!


Här i sundsskogarna har jag fullt upp med att mata alla hungriga djur. Dagligen bärs hinkvis med rådjursmat och fågelfrön ut. Gästerna är många och hungriga. Några dunk i hinkbotten när den är tömd, och vips kommer rådjuren springande på sina stigar i jakten på mat.
Tack för att ni läst mina blogginlägg och delat min vardag under året. Jag önskar er välkomna tillbaka på det nya året. Vi här i skogen önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År! Var snälla med varandra och med djuren:-)

onsdag 29 december 2010

En hästdag

Har tillbringat dagen på Ålands Museum tillsammans med mina syskonbarn. Hästar, hästar, hästar stod på menyn. Först en rundtur på utställningen och sedan var det dags att försöka få till hästmotiv på papper. Många fina hästar ritades av barnen. Här poserar en gammal herre från en av grannbyarna. Hans namn är Jätkä.

söndag 26 december 2010

Fåglar, fåglar, fåglar


Eftersom vi har massor av fåglar här som jag matar dagligen, får man inspiration till fågelmönster. Här är en röd linnekudde med domherrar som motiv. Jag har även gjort mönstret på paneler. Och som ni ser har jag inte mycket utsikt från den högra fönsterrutan. Den är igenisad och full av vackra snöstjärnor:-)

torsdag 23 december 2010

Julängel

En riktigt God och fridfull Jul till er alla kära bloggläsare!
Merry Christmas to all of my dearest readers!

tisdag 21 december 2010

Vinterfuchsia


Eftersom nyproduktionen är lika med noll just nu, visar jag ett mönster som jag gjort i många olika färgställningar. Här är "Fuchsia" i blå/lila som löpare.

lördag 18 december 2010

Kärt bestyr

Idag har jag lindat in de sista julklapparna som skall skickas till Ryssland. Mottagarna är mina fadderbarn och vänner sedan många år. En del av dem har jag officiellt till pappers medan andra "bara" finns i hjärtat. De firar julen en vecka senare än vad vi gör, alltså 6-7 januari. Så nu är det bara resten kvar. Finns några barn på närmare håll som säkert också vill ha paket:-)

onsdag 15 december 2010

Vintervitt

Ute är det -15 grader och rimfrosten glittrar vackert i naturen. Så det kan väl passa med lite ljusa fäger nu. Här visar jag mönstret "Kotte" i grått tryck på vitt bomullstyg. Mönstret har jag också tryckt i andra fäger på löpare, kökshanddukar, kuddar och brickor.

fredag 10 december 2010

Den Där Natten (Soundtrack).wmv



Lyssna till den vackra musiken som min brorson Hampus Wahlsten, 15 år, gjort till filmen "Den Där Natten". Länge har jag vetat att han har en framtid i musikbranschen. Nu är det bekräftat. Roligt med musikaliska, konstnärliga och kreativa ungdomar i släkten:-)

onsdag 8 december 2010

Det var en gång...

...en hantverkare. Det här fotot är taget av goda vännen Minna när vi båda gick på Ålands Hantverksskolas textillinje. Här testas nya mönster och färger. En rolig tid var det:-)
Nu verkar hantverkaren vara på rymmen och har fullt upp med studiedeadlines. Om ni hittar hantverkaren någonstans så säg åt henne, på skarpen, att komma hem igen. Det är dags för mer kreativitet!

måndag 6 december 2010

From Russia with love

Visst är den fin! Detta finsnickeri har mitt ryska fadderbarn Anton gjort till mej. Anton är nu 17 år och vi har känt varandra i 7 år. Om ni känner er stressade så här i juletid så sätt er ner en stund och fundera över vad som är viktigt. Det finns många bra alternativa julklappar du kan ge till dina nära och kära. Varför inte ge en gåva till dom som inget har. Världen är full av fattiga människor. Ge en skoluniform, några höns eller en get :-) Alla kan hjälpa någon...!

fredag 3 december 2010

Stilla

En vecka full av arbete, studier, snöplogning, vedeldning och allmänt spring. Nu behövs lite stillhet. Ser fram emot några dagar med lugnare tempo.