fredag 12 juli 2013

Upprop!

Foto: Gotte Stenroos
 
Mitt i sommarlovet sitter jag och funderar på skolstart. Inte vilken skolstart som helst, utan den i syskolan i Dongobesh, Tanzania. Syskolan ger möjlighet för byns och traktens kvinnor att få ett yrke och en försörjning för sig och sina barn. En skola som är så mycket mer än tyg och symaskin. En skola som ger hopp om en framtid, hopp om mat på bordet, hopp om Livet!
Till stor glädje, men också bekymmer, har ryktet spridit sig om att skolan finns och eleverna strömmar till. Normalt undervisas ca 30 kvinnor varje termin. Just nu finns över 60 kvinnor med drömmar om en bättre framtid. Som sagt en stor glädje att de orkar ta detta steg och försöker hitta ett sätt att försörja sig. Men nu behövs fler symaskiner! Snabbt!
15 symaskiner behövs för att syskolans elever skall kunna tillgodogöra sig undervisningen på bästa sätt. Snälla Du... visst vill du väl vara med och ge ett bidrag. En symaskin kostar ca 100 euro. Har du inte möjlighet att ge den summan kanske du kan vara med på ett hörn... ett symaskinshörn:) Med ditt pengabidrag ger du en kvinna ett bättre liv, ett liv där hon ges hopp om att kunna hålla sig och sina barn vid liv. Så Snälla Du... hör av dej till mig...
tel. 0405657768


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar