lördag 7 maj 2011

Jaktväskan



En gång i tiden försökte jag mej på att väva. Det gick väl sådär. Hade inte tålamodet med alla förberedelser. Men när jag väl fick sätta mej vid vävstolen, då gick det undan. Med hjälp av bättre väverskor vävde jag denna jaktväska i gröna nyanser. Det är inga sidsömmar på väskan utan den är rundvävd. När det nu än en gång är tillåtet med sjöfågeljakt kom den fram ur gömmorna och togs med ut i skärgården. Med följde också hemmagjorda vettarna.

3 kommentarer:

  1. Rundvävd? Hur gör man det?! Har aldrig hört talas om att det går att väva så. I alla fall inte på en vanlig vävstol.

    Annars håller jag med dig om att det krävs oerhört mycket tålamod för alla förberedelser när man ska väva. Därför har jag aldrig blivit fast för den typen av hantverk. Det finns ju så mycket annat, som tur är. Som stenläggning till exempel ... ;o)

    SvaraRadera
  2. Ja det var just det Nina, jag har ingen aning om hur det gick till... När allt var klart var jag totalt lost och hade fullt sjå att hålla reda på var jag skulle göra av fötterna. Kände mej som en vilsen kyrkokantor vad gäller fotarbetet:-)
    Stenar kan jag däremot förstå mej på. Tungt för ryggen men fullständigt begripligt:-)

    SvaraRadera
  3. Vad duktig du är Gunilla! Jag har hört om rundväv men har allrig fått testa det. Jag tror att nästa höst jag väver på Medis för att lära mig lite nytt (+ för att utan vävstol hemma som du vet). Kommer du med?

    SvaraRadera