söndag 1 juli 2012

Skördetid


Lite smått kan man börja skörda redan. De solvarma jordgubbarna smakar ljuvligt och den höstsådda vitlöken doftar underbart. Det är gott både för kropp och själ. Dags att njuta.

4 kommentarer:

  1. Så röda fina dina bär är. Har du dem täckta för bevingade vänner?
    Fin vitlök har du också. Undrar hur min ser ut, måste kanske ta upp den när blasten vissnar:)
    Det är dags att njuta allt som bjuds..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är ju som jag är jag...:) Så vi delar lika, fåglarna och jag. En till mej och en till dej:) Hade en gång nät över men tyckte det var så hemskt när en fågelstackare fastnade i det, så aldrig mer nät. Vitlöken hade lagt sej längs marken så det var bara att ta upp. Inte så stora, men gott i alla fall. I morgon tror jag det är dags för smultron:))

      Radera
  2. Oj, så mycket jordgubbar du redan fått! Jag kunde igår plocka EN, den första för sommaren. Men vackert så och den var stor :o) Om du inte gillar nät kan du lägga fiberduk på gubbarna. De mognar precis lika bra under duken, förutsatt att de blivit pollinerade före.

    Skördar du höstsådd vitlök NU? Min ska precis gå i blom och då är det dags att knipsa bort knopparna när stängeln börjar skruva sig runt i en cirkel i toppen, annars vissnar blasten. Med blomningen avbruten får löken växa till sig ända till c. slutet på augusti. Då har det blivit stora, fina lökar med rejäla klyftor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vitlöken låg ner på marken med halvvissen blast. Inte mycket att välja på. Bara att ta upp så de inte ligger o ruttnar i marken. I höst måste jag ha bättre sättlökar.

      Radera